Mountainbike

Dobro došli na www.freebiking.blogspot.com!!! ******************************************************** Vožnje NAKAMUROM po B.Luci i njenoj okolini!!!

26.6.07

Biciklom po Evropi


Švicarac biciklom prelazi 25.000 km po Europi!
Biciklom ostvarujem svoje snove!
Biciklom ostvarujem svoje snove!
Pogledaj profil autora Piše: Mirela Kraljić
Dvadesetjednogodišnji Damien Magnenat iz Švicarske na svom će biciklu prijeći 25.000 kilometara po Europi. Na putovanju koje traje od svibnja prošle godine dosad je obišao 18 zemalja i prešao 14.500 kilometara, a prije nekoliko dana je prošao i kroz Zagreb.

Ovo je moj životni san, oduvijek sam želio otkriti neistraženo i pobjeći od svakodnevnog života, a dobro je i za zdravlje" - rekao je simpatični mladić koji je novac za putovanje osigurao sam radeći 9 mjeseci u vojsci.

Zbog skromnog budžeta, dnevni troškovi ne smiju mu prijeći limit od 5 eura jer će ukupno na putovanju provesti 549 dana, tijekom kojih planira obići 28 europskih zemalja i prijeći put duži od polovice Zemljina opsega.

Troškovi se svode uglavnom na hranu i najosnovnije potrebe, a skromni Magnenat spava u šatoru zajedno sa svojim prijevoznim sredstvom. Roditelji mu pružaju veliku podršku u ostvarenju životnog pothvata, a avanturistički duh je, kaže, naslijedio od oca Yvesa koji je u siječnju prejedrio Atlantik.

Na putovanju je Damien doživio nezaboravna iskustva, a najviše su mu se svidjele Finska zbog prijateljski raspoloženih ljudi, te Njemačka zbog visoke ekološke osviještenosti. Ipak, u Varšavi je doživio i jedino neugodno iskustvo kada su mu provalnici iz ujakova automobila ukrali bicikl, zbog čega su mu roditelji u Berlin morali poslati identičan kako bi mogao nastaviti putovanje.

U Italiji se pak zbog hladnoće zadržao dva mjeseca, a u tom je razdoblju naučio talijanski jezik.

No comments: